ROEL PLASS

HARDWARE- EN SOFTWARE ENGINEER BIJ KRABBENBORG ELECTROTECHNIEK

Begonnen als stagiair mbo-2
Nu hardware én software engineer

Aan het einde van zijn vmbo moest Roel (35) een studiekeuze maken. “Ik wist niet zo goed wat ik wilde. School adviseerde om eens naar elektrotechniek te kijken. Ik wist toen niet eens precies wat dat inhield. Toch heb ik dat advies opgevolgd.”
Dat bleek een schot in de roos!

 

Omdat Roel geen elektrotechnische achtergrond had moest hij bij mbo-niveau 2 instappen. Daar hoorde ook een stage bij. Toen is hij bij Krabbenborg terecht gekomen als stagiair. Dat beviel zo goed dat Roel na zijn stage de stoute schoenen aantrok: hij vroeg Maurits, de eigenaar, of hij bij Krabbenborg mocht komen werken. Roel was toen nog bezig met zijn opleiding. Hij had nog geen diploma op zak. Maurits was enthousiast. En zo had Roel zijn eerste baan in de elektrotechniek. Op zaterdag, naast zijn studie.

 

Versneld ging Roel door zijn mbo-2 en mbo-3 opleiding. Daarna slaagde hij ook voor zijn mbo-4 én zijn hbo-opleiding in de elektrotechniek. Inmiddels is het zo’n 17 jaar geleden dat Roel voor het eerst binnenliep bij Krabbenborg. “En daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

De beste weg naar Rome vinden voor de klant

Als hardware engineer bevindt Roel zich aan het begin van het proces. “Ik heb veel contact met klanten om hun wensen en eisen te bespreken. De kunst is om te bedenken hoe je die wensen en eisen het beste kan omtoveren tot een optimaal elektrotechnisch schema. Er komen in mijn werk dus ook communicatieve vaardigheden bij kijken om een duidelijk beeld voor ogen te krijgen van het gewenste resultaat van de klant.”

Na het gesprek met de klant begint Roel zijn zoektocht. “Als hardware engineer ben je continu dingen aan het uitzoeken: Hoe zal ik dit aansluiten? Past dit bij de wensen van de klant? Kan het makkelijker? Kan het goedkoper?” Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. “Bij Krabbenborg worden we gestimuleerd om vooral te onderzoeken welke weg het beste past bij de wensen en eisen van de klant. Je mag daarin je eigen keuzes maken.”

Dat maakt dat Roel het erg naar zijn zin heeft. “Doordat we zo’n breed scala aan klanten hebben ben ik iedere keer weer een ander soort besturing aan het ontwerpen. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend.”


We hebben een diverse klantenkring, zoals:
Aerzen International Rental, Contour Advanced Systems, Compaxo Zevenaar, Elite in Neede & Holten, Henri van de Bilt Vleeswaren, Marel Red Meat, Nedap, Papierfabriek Doetinchem,  Plukon Goor, Polyketting,  Pool Koudetechniek, Remondis Smart Infra, Romédes Specials, Vion Groenlo, Wormgoor Koudetechniek, Xtec Besturings- en Elektrotechniek en Veld Koeltechniek.

Humor als ongeschreven kernwaarde binnen het team

Humor verbindt. En dat hebben ze bij Krabbenborg goed begrepen. “We houden wel van een grapje,” vertelt Roel. “Vooral flauwe, droge humor. Een beetje vergelijkbaar met Herman Finkers.” Hij geeft aan dat dit echt de sfeer maakt binnen het team. “Er wordt hard gewerkt, maar ondertussen is het ook vaak lachen en gieren.”

 

Als een collega de humor niet begrijpt dan wordt de grap uitgelegd. “Bijvoorbeeld wanneer het gaat over een gebeurtenis waar de collega niet bij was of omdat hij nieuw in het team is,” legt Roel uit. “Daarna kunnen we er samen nog een keer om lachen.
Iedereen het gevoel geven dat hij erbij hoort vinden we heel belangrijk.”

 

“Op vrijdag proosten we met het hele team op het weekend. Dit doen we in het werkcafé. Zo heet onze kantine. Daar zitten we met elkaar aan één grote tafel. Het voelt een beetje als een gezellige stamkroeg. Iedereen kan goed met elkaar overweg. Er zijn geen eilandjes.
We zijn samen echt één team.” En dat maakt dat Roel al 17 jaar helemaal op zijn plek zit bij Krabbenborg.

KOM LEKKER WERKEN!

BAKKIE DOEN MET MAURITS

Enthousiast geworden? Laten we eens vrijblijvend kennis maken! Hoe drink jij je koffie?

maurits
Scroll naar boven