OVER ONS

Krabbenborg Electrotechniek is een familieonderneming gevestigd in Lichtenvoorde, in het hart van de Achterhoek. Sinds 1960 vertalen wij met trots de wensen van onze klanten naar hoogwaardige technische oplossingen. Wat begon in een bescheiden ruimte in het ouderlijk huis van oprichter Henk Krabbenborg, groeide uit tot een volwaardig bedrijf aan huis dat later werd overgenomen door zoon Maurits.

Sinds 2021 zijn wij gevestigd in een gloednieuw en modern bedrijfspand aan de Zilverlinde in Lichtenvoorde. Vanuit deze inspirerende omgeving werken wij dagelijks met enthousiasme aan elektrotechnische oplossingen voor klanten in de regio Achterhoek en Twente.

Onze klanten zijn actief in diverse branches, waardoor onze medewerkers een breed scala aan kennis en expertise hebben opgebouwd. Dit stelt ons in staat om voor elke behoefte een passende oplossing te bieden. Met een flinke dosis werklust, een flexibele werkhouding en persoonlijke aandacht streven wij ernaar uw betrouwbare partner te zijn.

Bij Krabbenborg Electrotechniek geloven we dat succes voortkomt uit de combinatie van hoogwaardige technologie en de inzet van onze getalenteerde medewerkers. We blijven onszelf voortdurend ontwikkelen en investeren in kennis en vaardigheden, zodat we altijd up-to-date zijn met de nieuwste ontwikkelingen en u de best mogelijke service kunnen bieden.

Kies voor Krabbenborg Electrotechniek en ervaar onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid.

Elektro installatiebedrijf in de Achterhoek nodig? Krabbenborg Elextrotechniek verzorgt alle elektrotechnische installaties voor bedrijven.

HISTORIE

Henk Krabbenborg werd als oudste van een boerengezin met 5 kinderen geboren in 1935. Hij overleed na een mooi en arbeidzaam leven op 11 juni 2005 op 70 jarige leeftijd.

In zijn geboortedorp Harreveld legt Henk in de jaren ’50 het fundament voor wat uiteindelijk is uitgegroeid tot Krabbenborg Electrotechniek anno 2023: Een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf met 15 vaste werknemers en meerdere oproepkrachten.

Vanuit zijn ouderlijk huis aan de Harreveldseweg, en later in een hok bij Jan Roemaat, bekwaamde hij zich stapsgewijs in de geheimen van de elektrotechniek. Zijn technische aanleg in combinatie met een gezonde dosis boerenverstand en nimmer aflatende interesse voor ‘stroom’ bepaalden uiteindelijk zijn werkzame leven.

Henk, altijd gekleed in zijn onafscheidelijke blauwe overall, werd al snel zelfstandig ondernemer. Zijn handigheid met de besturing van koelprocessen werd steeds vaker opgemerkt door een gestaag groeiende klantenkring waaronder de papierfabrieken in Eerbeek en later Doetinchem. Ook bij de Spoorwegen, in diverse ziekenhuizen en veel slachthuizen werd Krabbenborg vakwerk geleverd door Henk en zijn eerste knechten. Het materiaal voor de schakelkasten werd meestal op locatie bezorgd.

De werkzaamheden bleven ondertussen groeien. In 1971 kocht Henk de boerderij van de familie Spanjaard aan de Boschlaan in Lichtenvoorde. Werkplaats en woonhuis werden door de jaren gemoderniseerd en uitgebouwd. Zoon Maurits woont er nog steeds, maar de onderneming is in 2021 verhuisd naar de gloednieuwe bedrijfslocatie aan de Zilverlinde 11 in Lichtenvoorde. Hier beschikt Krabbenborg Electrotechniek over alle moderne faciliteiten om onze klanten uit de Achterhoek, Twente en ver daarbuiten te blijven bedienen met elektrotechnische installaties, hardware engineering, software engineering, paneelbouw en machine bekabeling.

Henk Krabbenborg, oprichter van Krabbenborg Electrotechniek uit de Achterhoek.
Scroll naar boven