OVER ONS

Krabbenborg Electrotechniek is een kleinschalige onderneming gevestigd te Lichtenvoorde, in de Achterhoek. Al sinds 1962 vertalen wij wensen van onze klanten in hoogwaardige technische oplossingen.
Onze klanten zijn actief in zeer uiteenlopende branches. De hierdoor ontstane kennis bij onze medewerkers is dan ook zeer ‘allround’ te noemen! Het stelt ons in staat om voor iedere wens een passende oplossing te bieden. Dat doen we met een flinke dosis werklust, een flexibele werkhouding en persoonlijke aandacht.

Krabbenborg Electrotechniek is graag uw betrouwbare partner!

HISTORIE

Henk Krabbenborg werd als oudste van een boerengezin met 5 kinderen geboren in 1935. Hij overleed na een mooi en arbeidzaam leven op 11 juni 2005 op 70 jarige leeftijd.
In zijn geboortedorp Harreveld legt Henk in de jaren ’50 het fundament voor wat uiteindelijk een halve eeuw later is uitgegroeid tot Krabbenborg Electrotechniek anno 2013. Een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf met 11 vaste werknemers en evenveel oproepkrachten.

Vanuit zijn ouderhuis aan de Harreveldseweg en later in een hok bij Jan Roemaat bekwaamde hij zich stapsgewijs in de geheimen van de elektrotechniek. Zijn technische aanleg in combinatie met een gezonde dosis boerenverstand en nimmer aflatende interesse voor ‘stroom’ bepaalden uiteindelijk zijn werkzame leven.

Henk, altijd gekleed in zijn onafscheidelijke blauwe overall, werd al snel zelfstandig ondernemer. Zijn handigheid met de besturing van koelprocessen werd steeds vaker opgemerkt door een gestaag groeiende klantenkring waaronder de papierfabrieken in Eerbeek en later Doetinchem. Ook bij de Spoorwegen, in diverse ziekenhuizen en veel slachthuizen  werd Krabbenborg vakwerk geleverd door Henk en zijn eerste knechten. Het materiaal voor de schakelkasten werd meestal op locatie bezorgd.

De werkzaamheden bleven ondertussen groeien. In 1971 kocht Henk de boerderij van de familie Spanjaard aan de Boschlaan in Lichtenvoorde. Werkplaats en woonhuis werden door de jaren gemoderniseerd en uitgebouwd. Krabbenborg Electrotechniek is er nog steeds thuis, evenals zoon Maurits die er nu woont.

Scroll naar boven